Opskrifter

Opskrift: Espresso Tonic

Sommeren er over os, og det er tid til Espresso Tonic. Espresso Tonic er den bedste kombination fra begge verdener, Espresso og Tonic.

28. juli 2021 12:20

Espresso Tonic Opskrift

Sommeren er over os, og er dermed det perfekte tidspunkt at nyde en dejlig kold Espresso Tonic.

I dette indlæg viser vi hvordan du selv brygger din egen Espresso Tonic, og vi giver dig en opskrift på hvordan du selv kan lave din egen tonic vand, med barken fra Kinatræ.

Nogen vil måske tro at kombinationen af en bitter tonic, med en bitter espresso, på ingen måde er en god ide. Men tværtimod. Tonic vandets bitterhed formår at overtage bitterheden fra espressoen, og kombineret med sukkeret fra tonic vandet, har vi en ganske lækker og ikke mindst simpel kold kaffe cocktail, perfekt til sommerferien.

Dette indlæg er delt op i to forskellige opskrifter: Den simple Espresso Tonic med købt tonicvand, og den avancerede Espresso Tonic, med hjemmelavet tonicvand.

Vi dykker ikke ned i hvordan du brygger espressoen, hvis du har brug for en opskrift her, så læs dette indlæg: Sådan brygger man espresso.

Til en espresso tonic anbefaler vi bønner der er let til medium ristet. Mørkristede bønner kan også bruges, men du må forvente en lidt mere bitter espresso tonic. Bønner der passer speciel godt er fra Etiopien, Kenya og Colombia (alle med den vaskede forarbejdning).

Lad os komme i gang!

 

Den simple Espresso Tonic

Med den simple espresso tonic anvendes der en forhåndskøbt tonicvand af høj kvalitet(!), undgår derfor de billige tonics som f.eks. Schweppes. Vi anbefaler Fentimans. Der eksisterer mange forskellige varianter af Fentimans, køb den du foretrækker.

Det skal du bruge

- 35-40 gram espresso
- 120 ml tonicvand
- Masser af is

Sådan gør du

1. Fyld glasset med masser af is
2. Tilføj ønskede mængde Tonic
3. Tilføj espresso
4. Nyd!

Nemt, ik?

Hvis du er lidt eventyrlysten, så læs videre, og se vores opskrift på en hjemmelavet tonicvand.

 

Den avancerede Espresso Tonic

Den avancerede espresso tonic består af en hjemmelavet tonicvand. I følgende afsnit viser vi hvordan du selv laver en tonicvand – brug den til at lave en espresso tonic efter samme opskrift som i ovenstående afsnit (udskift den indkøbte tonicvand med din egen hjemmelavede).

 

Tonicvand opskrift

Opskriften på tonicvand består af tre dele

1. Tonicsirup
2. Syrlighed
3. Tonicvand

Tonicsiruppen er grundformen for vores tonicvand, mens syrligheden tilføjes til tonic vandet for at smage den til.

Del 1: Tonicsirup

Det skal vi bruge

- 20 gram kinabark (finmalet)
- 750 gram vand (plus lidt mere senere)
- 750 gram sukker
- 2 gram appelsinskal
- 2 gram citronskal

Sådan gør du

1. Sørg for at kinabarken er finmalet – det kan du gøre med f.eks. en mørtel eller kaffekværn.
2. Miks kinabarken med 750 gram vand i en gryde og kog op. Simmer i 5 minutter.
3. Tag gryden af kogepladen så den kan køle ned, og tilføj 2 gram citronskal.
4. Når det er kølet ned, hæld væsken igennem et siv, og efterfølgende igennem et kaffefilter.
5. Vej væsken, og tilføj vand så det vejer i alt 750 gram.
6. Tilføj 750 gram sukker og miks det godt sammen. 7. Sæt på køl

Del 2: Syrlighed Det skal vi bruge

- 120 gram vand
- 5.1 g citronsyre
- 2.6 g æblesyre

Sådan gør du

1. Tilføj alle ingredienser og miks godt sammen
2. Sæt på køl til opbevaring

Del 3: Tonicvand

Den sidste del kombinerer vi del 1 og 2.

Det skal vi bruge

- 50 gram tonic sirup
- 30 gram syrlighed
- 3 dråber saline (eller alternativt en knivspids salt)
- 250 gram danskvand (eller almindelig vand hvis du har en sodavandsmaskine)

Sådan gør du Hvis du anvender danskvand

1. Anvend danskvand i stedet for almindelig vand
2. Sørg for at alle ingredienser er kølet ned
3. Miks alle ingredienser sammen uden danskvand
4. Forsigtigt tilføj danskvand
5. Nyd med det samme!

Hvis du har en sodavandsmaskine

1. Tilføj alle ingredienser i beholderen til sodavandsmaskinen

2. Afkøl i køleskabet

3. Når væsken er afkølet, anvend da sodavandsmaskinen

4. Nyd med det samme! Når du har din tonicvand klar, så brug den sammen med en dejligt skud espresso, som vist i første del af dette indlæg.


Andre indlæg fra Opskrifter

Din indkøbskurv er tom