Opskrifter

Vores 3 bedste iskaffe opskrifter

Her kommer vores tre bedste opskrifter på sommerens iskaffe, perfekt til at slukke tørsten på en varm sommerdag. Klik ind og læs opskrifterne på iskaffe.

22. juli 2021 07:04

3 dejlige iskaffe opskrifter

Det er sommer, og dermed det perfekte tidspunkt at nyde en dejlig, kold, iskaffe!

Iskaffe kommer i mange variationer, og i dette indlæg kommer vi med vores 3 bedste opskrifter på sommerens iskaffe.

Iskaffe skal ikke forveksles med coldbrew, selvom nogen måske vil sige det er en og samme ting. Men det er det ikke – Coldbrew er gået hen og blevet meget populært den seneste tid, men i modsætning til iskaffe, så er coldbrew en bryg, mens iskaffe er en slags kaffetype. Du kan lave iskaffe med coldbrew, men du kan ikke lave coldbrew med iskaffe. Giver det mening?

 

Den perfekte iskaffe opskrift

Den perfekte iskaffe er nem at lave, smager dejligt, og er perfekt til sommeren. Her kommer vores opskrift.

Det skal du bruge

- 1 kop kaffe (lunken eller cold)
- Is
- Mælk eller fløde
- Sukker eller sirup

Til iskaffen kan du anvende ganske almindelig filterkaffe, espresso eller coldbrew – det er bare vigtigt at kaffen er kold eller ved stuetemperatur. Hvis du anvender varm kaffe, så bliver iskaffen fortyndet for meget, da alt for meget af isen kommer til at smelte.

Sådan gør du

- Fyld et glas op med is
- Hæld kaffen i
- Top op med mælk eller fløde
- Tilsæt sukker eller sirup
- Rør og nyd

Iskaffen tilpasses som du kan lide den. Du kan tilføje ren fløde, halv fløde halv mælk, eller ren mælk.

Hvis du er glad for en sød kaffe, så tilsæt mere sukker. Hvis du er glad for smag, så tilføj en lækker karamel sirup. Her er det kun fantasien der sætter grænser.

 

Thailandsk iskaffe opskrift

Den Thailandske iskaffe er svær at slå, den er blevet optimeret over generationer, i et land med gennemsnitstemperaturer over 30 grader. Udover at den er superlækker, så er den også nem at lave!

Den Thailandske iskaffe kommer i mange forskellige variationer, men en ting er fælles for dem alle, og det er sød kondenseret mælk. I denne opskrift prøver vi at holde os tro til hvordan kaffen laves i Thailand.

Det skal du bruge

- 2 shots sød kondenseret mælk
- 1 kop sort kaffe
- Sukker (efter behov)
- Is

Sådan gør du

Den Thailandske iskaffe er kendt for at være meget sød, og eftersom den kondenserede mælk i forvejen er meget sød, så anbefaler vi at smage iskaffen til med sukker. Du kan bruge alle typer kaffe, inklusive instantkaffe, det eneste du skal være opmærksom på, er at have nok kaffe til hvad der svarer til en almindelig kop kaffe.

Du kan også godt bruge espresso, tilsæt blot ekstra vand (så det svarer til en americano)

- Miks den kondenserede mælk og kaffe
- Smag til med sukker - Hæld væsken over is
- Nyd!

Når væsken hældes over isen, så fortyndes den langsomt efterhånden som isen smeltes. Derfor må væsken gerne være meget sød og stærk.

 

Espresso over flødeis opskrift

Denne kaffe går måske lidt på grænsen af hvad iskaffe faktisk er, men på trods af det, så synes vi den er så nem og lækker, at vi ikke kan nænne at undlade den fra vores top tre.

Det skal du bruge

- 1 skud espresso
- Dejlig flødeis

Sådan gør du

Med denne opskrift bliver det ikke nemmere! Køb din yndlingsflødeis, f.eks. en dejlig vaniljeis, tag en enkelt kugle is i et kaffeglas/krus, og træk et skud espresso direkte over isen.

- Tag en enkelt kugle is i et glas
- Træk et skud espresso direkte over isen

Espressoen må gerne være stærk, så vi anbefaler en medium til mørk ristning.


Andre indlæg fra Opskrifter

Din indkøbskurv er tom